JAK SI NEJLÉPE VYCHUTNAT RUM?
Je spousta druhů alkoholu, které jdou míchání naproti. Rum je určitě jedním z alkoholu, který se pro míchání hodí, takže kromě pití jeho samotného, je vhodné si užít rum i jako součást nebo vlastně základ míchaného nápoje. Rum se dá tedy vychutnat samotný, i v podobě míchaného nápoje, důležité je, aby dominoval.
Rum a teplota
Rum se pije rozhodně v pokojové teplotě, neměl by se ohřívat, ani ochlazovat, tím posléze nevynikne jeho chuť.
Rum s ledem nebo bez?
Je to to samé, jako vychlazený rum, jeho chuť tím nezlepšíte, ale pokud ho nezvládnete pít jinak, proti gustu žádný dišputát.
Jak poznat, zda se jedná o kvalitní rum?
Pokud vybíráte podle stáří, nemusíte se do kvality opravdu trefit, záleží, v jaké teplotě sud na zrání je, takže jeden rok zrání v teplé oblasti, kde se zrání urychluje, se vyrovná třeba 3 rokům zrání v oblasti chladnější.
Paradoxem je, pokud se tedy rumu napijete poprvé a vaše tělo rum spíše odmítá, což bude nejspíš vlivem jeho síly, tak se nejspíš jedná o kvalitní rum. Kvalitní rum totiž vstřebal do sebe částečně i dřevo ze sudu, ve kterém správně zraje a tělo dřevo odmítá. Dalším znakem kvality je, že nemáte z rumu žízeň, tudíž neobsahuje přísady, které často za žízní stojí.
Nicméně hlavni je, aby chutnal Vám, a co si budeme povídat, mnoho z nás pije rum úplně z jiného důvodu, hlavně o víkendových večerech.
Na zdraví!