Jídlo a rum

Foodpairing neboli párování jídla. Pro někoho kombinace chutí, které jsou na první pohled nekombinovatelné. Hlavním smyslem je nalézt společnou chuťovou složku, například rajče můžete krásně kombinovat s jahodami apod. To stejné se může dít i v souvislosti alkoholu a jídla. Podíváme se konkrétně na rum a s čím jej můžeme podávat.

Kořeněný, výrazný a melasově-medový tón rumu je ideální spojit zejména se sladkokyselými a slanými pokrmy. A myslete i na to, zda rum budete podávat samostatně či v nějakém míchaném koktejlu. Jednoduše řečeno samostatně podávaný rum se kombinuje s rovnocennými a výraznými chutěmi (čokoláda, steak, apod) oproti míchaným drinkům.

Pokud si chcete dát k rumu pouze něco na tzv. na zob, velmi se hodí například směs ořechů s rozinkami a jiným sušeným ovocem, čokoláda, ale i sýr. Zkrátka mělo by vám to v ústech krásně křupnout a kvalitní rum pak jen doplní chuť.
Kdo je milovníkem sýrů a rád popíjí kvalitní rumy, má s touto kombinací téměř vyhráno. Aby vše hrálo tak, jak má, je potřeba doplnit ještě o sladkou, kořeněnou chuť a k tomu je vhodné ovoce či zavařenina, balsamiko. Podávat pak můžeme s různými druhy sýrů jako je gouda, hermelín, modré sýry, kozí sýry aj.

Nejběžnější kombinace rumu a potraviny je v párování s ovocem. Myslím, že se s tím setkal téměř každý, ať už v koktejlech nebo samostatně. Není třeba zmiňovat konkrétní druh ovoce, ale většinou kombinujeme s tropickým, popřípadě v závislosti na ročním období.
A nezapomínejte, že na lačný žaludek se pít nemá.

S plným žaludkem, ale určitě vyzkoušejte náš rum, který Vám určitě zachutná a kdo ví, třeba jednou do našeho sortimentu přibudou i samotné doutníky.

 

OBJEDNEJTE SI KVALITNÍ RUM >>

Na zdraví!

sklenička s pitím alkoholu doplněna pomerančem a ledem